Читај ми!

Пријава против директорке "Сокобање"

Против директорке Специјалне болнице "Сокобања", осумњичене за злоупотребу службеног положаја, поднета кривична пријава Основном јавном тужилаштву у Зајечару.

Службеници Полицијске станице Сокобања поднели су Основном јавном тужилаштву у Зајечару кривичну пријаву против Љиљане Исаковић, директорке Специјалне болнице "Сокобања" у Сокобањи.

Како се наводи у саопштењу за јавност Дирекције полиције Полицијске управе у Зајечару,  кривична пријава "против И. Љ, из села Трговишта, општина Сокобања", поднета је "због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја".

Осумњичена се терети за "поступање противно одредбама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја", наводи се у саопштењу.

Како је РТС јуче јавио, на корупцију и разне незаконите радње поједини радници Специјалне болнице за неспецифичне плућне болести у Сокобањи указују четири године, а 20 радника те установе добило је од Агенције за борбу против корупције статус узбуњивача.

Подсетимо, група радника је у знак протеста пре пола године објавила да је у штрајку, али није прекидала рад, а лекари специјалисти поднели су Мобинг центру пријаве за непоштовање Закона о спречавању злостављања на раду.

Министарство унутрашњих послова Републике Србије потврдило је да је до сада против директорке Специјалне болнице полицији поднето 38 кривичних пријава, али да се против ње не води истрага.

После прилога о корупцији и незаконитом пословању Специјалне болнице "Сокобања" у емисији "Ово је Србија", директорка Љиљана Исаковић претила је новинарки РТС-а, ауторки тог прилога. Претње уредници Дописништва РТС-а у Нишу осудили су Удружење новинара Србије (УНС) и Независно удружење новинара Србије (НУНС).

 



 

 

 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару