Читај ми!

Прекинута блокада моста код Смедерева

Радници "Желвоза" прекинули штрајк и одблокирали мост Смедерево-Ковин. Постигнут договор са представницима надлежних министарстава о томе како ће се решити проблем технолошких вишкова, лечења радника и повезивања радног стажа.

Блокада моста преко Дунава код Смедерева, која је трајала три дана због штрајка радника "Желвоза", прекинута је пошто је постигнут договор са представницима ресорних министарстава.

Разлози блокаде биле су неисплаћене плате и неоверене здравствене књижице. Радници су прихватили закључке донете на састанку у Градској управи Смедерева са представницима надлежних министарстава.

Закључено је, поред осталог, и да "Желвоз" започне социјални програм и повезивање стажа. Министарство здравља упутиће допис Општој болници у Смедереву да се свим радницима и члановима њихових породица омогући лечење иако немају оверене здравствене књижице.

Градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић изјавила је Танјугу да су радници прекинули  блокаду после разговора представника Владе, Градске управе Смедерева и репрезентативних синдиката.

"Постоји шест тачака о којима смо се договорили. Сутра ће се представници руководства Желвоза и синдиката у Железницама састати и тачно видети степен реализације плана за 2013. годину", рекла је Аврамовићева.

Она је најавила да ће до 6. новембра бити одржан састанак са министром привреде Сашом Радуловићем, јер је, како је рекла, лична карта предузећа добро урађена и треба се разговарати о даљој судбини "Желвоза" с обзиром на то да постоји озбиљно заинтересован купац за то предузеће - италијанска фирма "Ћималаја" која прави металне конструкције.

Запослени "Желвоза" су три дана блокирали мост који преко Дунава повезује повезује Смедерево и Ковин.

Радници су тражили оверу здравствених књижица, повезивање радног стажа и исплату плата. Они су последњи новац, априлску плату, примили 23. августа. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару