Читај ми!

Књига солидарности РТС-а у Волујцу

После приче објављене у нашем програму о ђацима ОШ "Доситеј Обрадовић" у селу Волујцу код Шапца, који сами опремају књигама неусловну библиотеку, програмска акција наше куће "Књига солидарности" обезбедила је овој школи око 800 наслова.

Захваљујући људима добре воље, школска библиотека у Волујцу данас је реновирана и опремљена књигама ангажовањем ђака који су вест о доласку екипе РТС-а дочекали са великим узбуђењем.

Овде се књига воли више од интернета, а нови простор и дарови су велика мотивација.

"Многима ће помоћи у даљем школовању, јер ће моћи да схвате свет писаца", каже један ученик.

"Ја много волим поезију, волим да читам, да учим. Значи нам да развијемо знање. Добили смо и више простора, до сада смо могли само да кажемо коју књигу хоћемо без задржавања", додају други.

На дар од "Књиге солидарности РТС-а добили су школску лектиру, белетристику, чак и књиге за предшколце. Екипу која је до сада сакупила око 3 милиона књига и поклонила школама и манастирима, одушевили су заједништвом и лепом приредбом.

"Видимо како је то лепо урадјено са толико воље, рада и упорности. Морам да признам да нисмо очекивали овако нешто у Волујцу. Лепота је и дар "Књиге солидарности" и захвални смо Николи Миркову и Сузани Петровић", каже Михаило Шћепановић, уредник ПА "Књига солидарности" РТС-а.

Опремање библиотеке није једина акција младог колектива. Сами уређују простор и брину о будућности.

"Наш мото је "Вера у успех, успеха је пола". Ми поред матичне школе имамо још 11 одељења и ми ћемо сада обогатити библиотеке и у осталим одељењима", каже директорка ОШ "Доситеј Обрадовић" у Волујцу Сузана Петровић.

Иако су те библиотеке мале, интересовање за књиге је велико, као и учешће појединаца у овој хуманој и просветитељској мисији.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару