Читај ми!

Упозорење пред искључење струје

У Јабланичком округу грађани и привреда за струју дугују 330 милиона динара. Уколико до 9. новембра не измире нова дуговања, само у Лесковцу без струје би могло да остане 900 домаћинстава.

Пре неколико дана смањио је дуг за струју од осам ипо на 5.300 динара. Лесковчанин Љубиша Стојадиновић живи од социјалне помоћи која износи 6.500 динара месечно и каже да му је толико потребно само за рачуне.

Иако стеже каиш опет троши три пута више струје од одређене скале па нема право на бесплатне киловате.

"Тврдим се да сваког месеца плаћам струју по две хиљаде динара да не би упао у велики дуг, јер за више немам. Морам да плаћам и остале обавезе", каже Љубиша.

У лесковачкој Електродистрибуцији спремају маказе. На адресе 900 домаћинстава и 300 привредника послали су упозорења пред искључење струје за нова дуговања већа од десет хиљада динара, односно преко сто хиљада динара, за купце на средње напонској мрежи. Рок плаћања је 15 дана.

"Од првог јула нови дуг је нарастао и износи 33 милиона динара. Очекујемо да ће сви који су добили упозорење доћи и измирирти рачуне, јер у противном мораћемо после овог рока неселективно да обустављамо испоруку струје дакле свима који по овом основу дугују", каже Небојша Станковић пи-ар Електродистрибуције у Лесковцу.

Послато је и 4.000 опомена потрошачима који за струју дугују више од 5.000 динара. На шалтерима Електродистрибуције у Лесковцу ових дана је гужва.

"За 2.600 динара послали су ме на суд и сада морам да платим и судске трошкове од 3.600 динара", каже један лесковчанин, док лесковчанка Јаворка Стефановић истиче да редовно плаћа струју, али јој је, како каже, одједном стигао рачун од 17 хиљада динара за месец јул 2010.године који мора одмах да плати.

Она тврди да није добила, ни опомену, ни упозорење три године.

Лесковачка Електродистрибуција покрива шест општина Јабланичког и две општине Пчињског округа. Стари дуг домаћинстава и привреде за електричну енергију износи две милијарде 400 милиона динара. До сада је споразум о репрограму старог дуга склопило око 4.000 потрошача.

Ко одједном плати 60 одсто старог дуга остатак му се отписује. Више од половине оних који су потписали споразум о репрограму искористило је ту повољност. Акција траје до краја новембра.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару