Читај ми!

Опоравак предузећа "Семе Тамиш"

Предузеће "Семе Тамиш" из Панчева преживело је неуспелу приватизацију, која је раскинута пре две године. Од тад је фирма у реструктурирању, а ове године успели су поново да остваре позитивно пословање и раде пуним капацитетом.

Панчевачко предузеће "Семе Тамиш" повратило је углед на тржишту и обновило пословање, какво је било пре 2006. године, када је приватизовано. Ново руководство је затекло огромне дугове банкама и добављачима, док радницима није исплаћено пет личних доходака, нити су плаћени порези.

"Ситуација у предузећу је сада много боља, него кад смо били приватизовани. Плата нам је редовна, плаћен превоз, добро се ради и ми смо сви задовољни", рекао је Драгојло Петровић, радник.

"Семе Тамиш" полако враћа дугове и ради пуним капацитетом. Предузеће се бави дорадом семенског кукуруза, соје и пшенице, али врши и услугу сушења и складиштења меркантилне робе. Сарађују са свим реномираним фирмама из ове области, и домаћим и страним.

"Ми узимамо семе од произвођача, обрађујемо га, прскамо, спакујемо у комерцијалне вреће и враћамо матичној фирми. То је услужна делатност којом се бавимо и коју наплаћујемо", објашњава Предраг Кринуловић, директор.

Предузеће је 2011. године ушло у "зелени пул" који је оформила држава, има заступника капитала и у надлежности је Агенције за приватизацију. Тренутно ради најбоље у последњих десет година и то по највишим стандардима квалитета.

"Предузеће је стало на ноге, ради без нових кредитних задужења, плаћа порез и све остале дажбине, полако враћа дугове радницима и јако смо задовољни", каже Бранислав Вукасовић, заступник капитала.

До средине 2014. године треба да се заврши процес реструктурирања. Руководство каже да има фирми које су заинтересоване да га купе, а једини проблем остаје велико кредитно задужење код банака.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару