Читај ми!

"Фијатова" композиција алтернативно до Бара

Због блокаде пруге на излазу из Крагујевца ка Краљеву, две железничке композиције са аутомобилима "фијат 500Л" кренула пут Бара алтернативним правцем. Тај пут трајаће 10 сати више. Блокадом пута угрожени и грађани и "Фијат", наводи Градска управа.

Две железничке композиција са аутомобилима "фијат 500Л" отпутовала су ка луци Бар алтернативним путем преко Лапова и Београда, због блокаде железничке пруге на излазу из Крагујевца ка Краљеву, која траје већ други дан. 

У комппозицији која је раније данас оптутовала било је 221 возило, а током вечерас је пут Бара отишао још један контигент са 220 Фијатових возила.

Пут Лапово–Београд–Бар дужи је 200 километра у односу на уобичајену руту, а пут ће трајати 10 сати дуже.

"Сагласност је добијена за транспорт аутомобила "фијат 500Л" алтернативним правцем преко Лапова и Београда па ће једна, а можда и две композиције пут Бара кренути нешто после 15 часова", рекао је Танјугу шеф железничке станице Ненад Ђорђевић.

Ђорђевић је подсетио да због блокаде железничке пруге у Грошници, јуче пут Бара није кренула композиција са 221 аутомобилом "фијата 500Л", те да је са главне станице та композиција враћена у фабрички круг.

Према његовим речима, због блокаде пруге у Грошници блокирана је и железничка станица у Крагујевцу у којој возови стоје и чекају.

Крагујевац: Блокадом угрожен и "Фијат"

Градска управа Крагујевца саопштила је раније данас да радници "Аутосаобраћаја" блокадом пута и пруге директно угрожавају не само грађане, већ и фабрику "Фијат аутомобили Србија" која је онемогућена да возила, намењена извозу, транспортује до луке Бар.

"Том блокадом, део радника 'Аутосаобраћаја' створио је велике проблеме у функционисању града, јер деоница коју су блокирала је вазни путни и пружни правац", наведено је у саопштењу градске управе, која оцењује да протест не води решењу кризе у колективу коме прети стечај.

Градска управа, како је наведено, годинама уназад чинила је све да сачува "Аутосаобраћај", али и да заштите грађане Крагујевца од самовоље и немогућности тог предузећа да одржава поверени посао, због чега је недавно градски и приградски превоз поверен "Ласти" и "Вуловић транспорту".

Локална самоуправа тврди да су проблеми "Аутосаобраћаја" у надлежности владе Србије и ресорних министарстава, јер је град Крагујевац према том колективу измирио све обавезе и спреман је да се одрекне својих акција у корист стратешког партнера.

Вицепремијер Александар Вучић примиће делегацију радника "Аутосаобраћаја" у петак у Влади Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару