Читај ми!

Притужбе грађана на понашање полицајаца

Неколико грађана Књажевца жалило се на прекомерну употребу силе полицајаца који су их, како тврде, током рације тукли и вређали без разлога. Савет за безбедност СО Књажевац упутила је све који сматрају да их је полиција угрозила да се јаве заштитнику права грађана.

На ванредној седници Савета за безбедност Општине Књажевац разматране су притужбе једног броја грађана на понашање полиције током рације коју су у угоститељским објектима припадници Полицијске управе Зајечар спровели у ноћи између суботе и недеље.

Грађани су се жалили на прекомерну употребу силе, тврдећи да су их полицајци током рације тукли и без разлога вређали.

Командир полицијске станице Књажевац Златољуб Стојановић потврдио је да је током викенда спроведена ванредна акција појачане контроле саобраћаја и лица са рацијама у неколико локала, али да до данас нико није поднео тужбу на понашање полиције током те акције.

Стојановић је рекао да ће Полиција, по евентуалним пријавама против њених припадника, спровести одговарајуће поступке за испитивање свих околности.

Из општинског Савета за безбедност позивају све који сматрају да их је полиција угрозила прекорачењем овлашћења да се јаве заштитнику права грађана у Књажевцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи