Пожар на Мокрој Гори под контролом

Упркос изузетно високој температури пожар на Пањку на Мокрој Гори је под контролом. Пожар, који је јуче локализован, окружен је са све четири стране, и 70 одсто ангажованог људства је на заштити најризичније, источне стране, како се ватра не би проширила.

Већи проблеми у гашењу пожара на брду Пањак, код Мокре Горе се не очекују. Пожар, који је јуче локализован, окружен је са све четири стране, и 70 одсто ангажованог људства је на заштити најризичније, источне стране, како се ватра не би проширила.

Упркос изузетно високој дневној температури, уколико не буде јаког ветра, на Пањку верују да ће ватру одржати под контролом.

Ситуација је боља него јуче, када је изузетним напорима савладана и најнеприступачнија страна брда, и пожар заустављен.

Током претходних дана прокопано је неколико километара шумских путева, како би се пришло ватри, али се и даље, у највећем делу захваћеног подручја, пожар гаси водом из напртњача.

Отклоњена је опасност за два домаћинства у засеоку Калабићи, која су била најближа шуми, а у гашењу учествује око 250 ватрогасаца, Сектора за ванредне ситуације, припадника Жандармерије и радника "Србија шума".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи