Што нема у школи има у школици

Да би распуст у граду био занимљивији, Канцеларија за младе у Шапцу организовала 33 летње школице за основце и средњошколце. Сва предавања су бесплатна, а за већину радионица, тражи се место више.

На пут око света, уз помоћ видео-пројекција, фотографија и глобуса, кренула је весела дружина летње школице. Уз занимљиве приче и легенде светских путника, до далеких дестинација брзо се стиже.

Јелена Димитрић каже да је дошла да нешто више научи о државама света и њиховој традицији. У радионицама нису само млади Шапчани већ и они који су ту дошли на распуст, као Милица Радаковић из Пријепоља и Анђелка Новосел из Београда, која је одабрала чак десет школица.
дан.''

Дечју пажњу тешко је задржати, кажу предавачи који се труде да сваки час буде необичан и другачији.

"Причам занимљивости и на сваки начин настојим да науче нешто из историје, да науче неку нову реч'', објашњава Мила Старчевић, светски путник.

Извођење експеримената у Школи физике Нобелових награда, изазов је за будуће научнике, али и оне који то већ јесу.

Никола Гледић, професор физике, каже да су тo веома ретки експерименти, са скупоценим и озбиљним апаратурама.

Јасмина Ђокић Јовановић, професорка у Гимназији, сматра да деца немају много прилике да гледају експерименте, јер су школе неопремљене, и да ће им радионице много значити.

Због великог интересовања ђака, у летњим школицама ангажовани су и волонтери који помажу и  професорима и деци.

Најпосећеније су летње школе за мале научнике, шахисте и истраживаче.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи