Читај ми!

Ускоро нова зграда Хитнe помоћи

Полагањем камена темељца, у Крагујевцу је почела изградња новог објекта Хитне помоћи површине од око две хиљаде квадратних метара. Радове у вредности од 170 милиона динара, финансира Град, а нова зграда Хитне помоћи, требало би да буде завршена до фебрура.

Почела изградња нове зграде Хитне помоћи у Крагујевцу. Служба која  постоји више од тридесет година, до сада није имала своју зграду, што је у многоме отежавало њен рад.

Нова зграда Хитне помоћи, требало би да буде завршена до фебрура. Планирано је и да крагујевачке екипе Хитне помоћи са 160 запослених, покривају Коридор 10.

Ово је прва зграда која се у Србији наменски гради са Службу хитне помоћи, која је формирана 1. априла 1983. године. Најпре је била подстанар у згради Уреда, а скоро две деценије подстанар је у згради Завода за стоматологију.

"Инвеститор је град Крагујевац који је у буџету за те намене обезбедио 170 милиона динара и плац од 65 ари", каже градоначелник Верољуб Стевановић.

На тај начин решићемо просторне проблеме и Хитне помоћи и Завода за стоматологију. Објекат је површине близу 2.000 квадратних метара и уколико све буде текло по плану биће завршен до фебруара наредне године.

Директор Хитне помоћи Др Слободан Китановић изразио је велико задовољство због почетка реализације тог пројекта којим ће бити обезбеђени адекватни услови за рад 160 запослених, али и за пацијенте.

Иако су деценијама радили у врло тешким условима, никада се није догодило да је интервенција у хитним случајевима изостала. У просеку дневно имају 70 излазака на терен и 120 амбулантних прегледа.

Локација за објекат Хитне помоћи, преко пута Правног факултета, је изузетна јер је због добрих саобраћајница могуће брзо стићи у све делове града. Изградњом ауто-пута они ће, додао је Китановић, покривати и Коридор 10.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335-542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи