Читај ми!

Заједничка посланичка канцеларија?

Посланичку канцеларију у Нишу која ради шест месеци посећује само посланик ПУПС-а Милорад Стошић. Иако је промовисана као заједничка, осталих 11 народних посланика из Ниша ову канцеларију не користе. Канцеларија је отворена на предлог Пупсовог посланика, а простор је у власништву Покрета трећег доба.

Милорад Стошић сваког радног дана долази у посланичку канцеларију, коју доживљава као заједничку. Он је, каже, очекивао од осталих посланика да то чине, макар повремено.

"Ја сам званично упутио, приликом отварања канцеларије, у писаној форми свим посланицима да присуствују. Присуствује само посланик из ДС-а, Милисављевић. Лапчевић је послао честитке, градоначелник је послао честитке приликом отварања, други посланици се нису одазвали", каже Стошић.

Већина од 12 посланика из Ниша сматра да заједничку посланичку канцеларију треба да отвори Град, наводећи да свако од њих у просторијама своје странке прима грађане.

"Ту раде људи који су волонтери, али јесу из његове политичке партије, на тај начин се дезинформишу и манипулишу грађани Ниша и заправо се ствара погрешан утисак да посланици не раде свој посао", каже Сања Јефић Бранковић, самостални народни посланик.

"На тај начин може да ради господин Стошић и ми у својим странкама, а Град ако хоће да нас уједини у нечему онда он треба да издвоји простор и да то буде посланичка канцеларија свих народних посланика из Ниша", каже Милан Лапчевић народни посланик ДСС-а.

Грађани, због којих све заправо и постоји, или су необавештени, или незаинтересовани.

Од случајних пролазника једини ко је знао за постојање канцеларије био је Ненад Китановић из Дољевца и сам народни посланик.

"Невезано за странке, требало би да посланици са југа Србије буду јединствени, у интересу грађана", каже Китановић.

Ипак, Слободанка Алексић из Удружења грађана "Феникс" коју су новинари ТВ центра РТС'-а у Нишу затекли у Посланичкој канцеларији каже да је њено удружење куцало на многа врата.

"Ја очекујем од господина Стошића помоћ у оној граници у којој може да нам се помогне", каже
 она.

Према извештају "Отвореног парламента" управо недостатак посланичких канцеларија једна је од препрека за бољу комуникацију са грађанима, а, како кажу, помак је што у новом скупштинском сазиву сви посланици имају е-маил адресе.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236-588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи