Читај ми!

Још триста метара до решења проблема

Мештани Јеленче код Шапца готово две године траже од надлежних да се доврши градња триста метара одводног канала који би у кишном периоду спречио задржавање воде на њиховим њивама. Они се плаше да би у случају обилнијих падавина, вода могла угрозити и околне куће.

Када је деведесетих година регулисан ток Думаче, у атару званом Улица, изграђено је само педесетак метара одводног канала до реке. Вода се тако дуго задржава на њивама и угрожава усеве, а сада се кажу мештани Јеленче, плаше и за куће, јер се терен неплански гради и насипа.

"У случају изливања реке Думаче, сем земљишта, постоји могућноста да уђе у кућу. Вода нема куда да отече. Један од комшија је насуо парцелу и зауставио ток воде", каже Аранђел Петровић из Јеленче.

"Насуо је комшија са обе стране, вода је до сада пролазила, али није у кућу улазила, а сад ће, ако надође велика вода и у кућу ући", каже Добринка Петровић.

Драгољуб Петровић додаје да му је прошле године вода уништила 60 стабала шљиве и да највећу штету трпе зељасте биљке.

"Вода се задржи од 15 до 20 дана, било шта да посејеш, не може да опстане", додаје он.

Божидар Јовић из Јеленче каже да је његова њива на крају па сва вода дође и по месец дана њива је поплавњена.

"Моја њива је најниже, а кућа поред самог канала", додаје Божидар.

Да реше проблем, мештани су се надлежнима обраћали у више наврата, али кажу да нису добили никакав одговор. Зато су у помоћ позвали медије.

Председник Месне заједнице Јеленча Љубан Дамњановић каже да недостају финансијска средства која би могла да се скупе, али да су они аматери за овакве подухвате.

"Неопходна је комуникација и сарадња са јавним предузећим", каже Дамњановић.

У ВП "Сава" чија је екипа изашла на терен, кажу да подручју које прате има и већих проблема и додају да у Дирекцији постоје бројни слични захтеви и да ће са оскудним средствима, проблеми решавати по приоритету.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353-269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи