Читај ми!

Отварање канцеларије за дијаспору у Нишу

У Нишу се отвара Канцеларија за сарадњу са дијаспором, сарадњу са дијаспором, која ће 24 сата дневно бити на располагању Нишлијама који живе у иностранству да се повежу са својим градом. Циљ је успостављање сарадње града Ниша и Нишлија у дијаспори, али и довођење нових инвеститора у Нишки регион.

Отварање Канцеларије за сарадњу са дијаспором омогућено је протоколом о сарадњи који су потписали представници града Ниша и републичке Канцеларије за сарадњу са дијаспором. Нишлије у расејању моћи ће директно да комуницирају са локалном самоуправом и брзо добију тражене одговоре.

"Да не морају баш сваки пут у Београд код нас, ми ћемо их врло радо примити. Ми у Београду одговарамо на све мејлове, имамо и неки законски рок од 15 дана, и врло брзо и одговоримо, али ће бити лакше да овде дођу", каже Растко Јанковић, помоћник директора Канцеларије за сарадњу са дијаспором Републике Србије.

Према званичним подацима, само за своје породице у Србији дијаспора годишње издваја скоро три милијарде евра, а исто толико и инвестира, али то је, како кажу, само мали део реалних могућности за улагање новца и отварање нових радних места.

Директорка Канцеларије за сарадњу са дијаспором Републике Србије Славка Драшковић каже да је дијаспора до сада била непрепознат потенцијал који желе да на овај начин искористе.

Непосредна и квалитетна комуникација омогућиће успостављање сарадње и умрежавање са организацијама и друштвима у расејању, као и примену њихових искустава код нас.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић каже да морају показати да је овим активностима дијаспора Србије укључена у планове развоја Србије и да ће врло озбиљно покушати да многе од њих врате назад.

Канцеларија за сарадњу са дијаспором неће имати радно време, па ће заинтересованима бити омогућена комуникација 24 сата дневно, и омогућиће свима који желе да се повежу са својим градом да то и ураде.

rts.nis@rts.rs

+381 18 236-588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару