Ликош: забавно, инспиративно и корисно

Основци окупљени у ликовној колонији у Летњиковачкој шуми, стаклом у боји и керамичким плочицама украшавали су употребне предмете и припремали цветне аранжмане. Средства од продаје радова биће уложена у опремање школе.

Ђачка ликовна колонија "Ликош" окупила је шабачке основце који су необичном комбинацијом стакла у боји и керамичких плочица украшавали употребне предмете.  Ове године први пут су учествовали и ученици нижих разреда основне школе.

Међу бројним успесима које је Милош Симић, ученик 7. разреда Основне школе "Стојан Новаковић" постигао на ликовним конкурсима, најзначајнији је прво место на републичкој смотри ликовних стваралаца. 

За израду мозаика на "Ликошу" као инспирација послужила му је, каже, страна дизајнерка намештаја.

"Волим да дизајнирам. Волео бих да будем архитекта, дизајнер намештаја, волео бих да сашијем неки костим", набраја Милош. "Чекамо Чивијаду и радујемо се новим идејама."

Ученице ОШ "Стојан Новаковић Теодора Човић и Милица Илић, Дејана Кецановић, ученица ОШ "Јеврем Обреновић" и још тридесетак талентованих шабачких основаца, у хладовини Летњиковачке шуме, осликавало је употребне предмете које су украсили цветним аранжманима.

Рад у природи је добра инспирација, тврде наставници који су заједно са ђацима из једанаест основних школа креирали у стаклу. 

"Главни циљ је, пре свега, дружење и упознавање нових техника, као што је мозаик, и аранжирање цвећем'', објашњава Славка Јаковљеви, наставница ликовне културе, ОШ "Стојан
Новаковић".

У креативној радионици учествовао је, како каже, с посебним задовољством и Милан Топаловић, власник расадника ружа.

Средства од продаје радова биће уложена у опремање школе, а жеља организатора је да следећа колонија буде посвећена грнчарији.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару