Читај ми!

Србин из Канаде донирао новац за мост

Миломир Главчић, Србин из Канаде пореклом из Јошаничке бање, поклонио Краљеву 1,4 милиона канадских долара за завршетак изградње моста преко Ибра започетог прошле године.

Миломир Главчић, богати житељ канадског града Нијагара Фолс, поклонио је граду Краљеву милион евра. Осамдесетогодишњи Канађанин из села Попе код Јошаничке бање у Србији није био од 1946.године, али је до сада свој народ помогао са више од пет милиона евра.

Србија је Миломиру, каже, дубоко у срцу, а трње у ногама са којим је босоног отишао у бели свет пре 60 година, увек га подсећа на тегобан живот у завичају. Зато се каже труди да земљацима олакша животе.

"Ја и моја Амелина смо радили тешко и успели смо да зарадимо да можемо да помогнемо и друге. Шта боље човек може у животу да уради, него ако имаш и можеш да помогнеш и другога", каже Миломир.

Милион евра које су стигле на рачун града Краљева биће уложене у градњу друмског моста преко Ибра. Нови мост треба да из Скопљанске улице споји град са насељем Рибница.

Градоначелник Краљева Драган Јовановић каже да је општина захвална дародавцу који је, каже, схватио озбиљност и жељу власти да се започети мост заврши.

Директор Дирекције за изградњу Града Краљева Ненад Нерић каже да још постоје људи који знају да је Србији потребна помоћ.

Иако то дародавац изричито није захтевао, мост ће носити његово име. Миломир заузврат само тражи одговорност у послу, поштовање квалитета градње и рокова, открива његов синовац Радоје Главчић.

"Он новац не жали, али жели да се потроши на паметан начин и да се штеди при самој потрошњи. Што значи да сваки динар који буде послао, мора да има траг - где је потрошен и колико је шта плаћено", каже Радоје.

Миломир са својих 88 година ужива у пензији са својом супругом Амелином. Иако свој завичај и људе никада није заборавио, шест деценија није крочио у Србију, па је Краљевчанима још већа част да га догодине, у августу, дочекају на отварању моста.

До сада је уложено 85 милиона динара у радове на мосту, дугом 240 и широком 12 метара чија би укупна вредност требало да износи 180 милиона динара, а са саобраћајницама и са инфраструктуром 230 милиона динара.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
23° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару