Читај ми!

Препуне Нишка Бања и Сокобања

Спојени празнични дани и школски распуст омогућили су многима да отпутују на планине, језера и у неку од наших бања, које су све посећеније. У Сокобањи борави 25.000 гостију, углавном младих људи из земље и иностранства. Препуна су излетишта и у близини Нишке Бање.

Ако је по оној Нушићевој крилатици "Сокобања-Сокоград, дођеш стар одеш млад", они који празнике проводе у бањи под Озреном, у шали рекоше да очекују да се подмладе.

Међу њима је највише Војвођана, али и Руса, који су прошле године открили Сокобању као нову туристичку дестинацију.

У бањи се може ручати за 500 динара, па посла у време празника највише има за задовољне угоститеље.

Ивица Миловановић, угоститељ из Сокобање, каже да су задовољни, јер је лепо време и никада није била оволика посећеност.

На сокобањској променади највише је младих и породичних људи, који су, углавном, у приватном смештају.

Љубинко Миленковић, руководилац Сектора за туризам у Сокобањи, поручује да је шеснаест излетишта очишћено и спремно да прими толико посетилаца што је предност ове бање.

За разлику од гостију Сокобање, они који су одлучили да празнике проведу у Нишкој Бањи имаће активан одмор. Они ће моћи да се пењу на природну стену у Јелашничкој и Сићевачкој клисури, да сплаваре Нишавом и трче стазама здравља.

У потрази за топлом лековитом водом и мирисом јоргована, 5.000 посетилаца Нишке Бање током празника стигло је Коридором 10.

Драган Јовановић, помоћник председника општине Нишка Бања, истиче да је ту температура нижа него у граду за три до четири степена.

"Уредили смо излетишта - Јелашничку клисуру, Аду Женеву и Коритник", додаје Јовановић.

У време празника уживаће и парглајдери из Бугарске, који ће лепоте Источне Србије посматрати из ваздуха.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару