Сајам запошљавања у Крагујевцу

Регионални Сајaм запошљавања и образовања у Крагујевцу окупио је школе и факултете, као и педесетак послодаваца из Шумадије, који планирају да запосле 420 радника. У првом сату, незапослени предали више од хиљаду биографија.

У Крагујевцу је одржан Регионални сајам запошљавања и образовања који је окупио школе и факултете, као и педесетак послодаваца из Шумадије.

Међу учесницима Сајма су компанија Фијат аутомобили Србија и њени кооперанти, којима су потребни производни радници. Управо штандови тих фабрика и Застава оружја, су најпосећенији.

У Националној служби за запошљавање у Крагујевцу кажу да се највише траже радници машинске и металске струке, комерцијалисти и конфекционари. Посла има и за дипломиране машинске инжењере, економисте и професоре италијанског језика.

Сајам је, према речима Љиљане Петровић директорке Филијале у Крагујевцу, једно од места и начина да се незапослени у директном контакту представе послодавцима. Отуда и тако велико интересовање незапослених и колектива који нуде посао. Само посредством прошлогодишњег сајма посао је добило хиљаду људи.

Град Крагујевац је преко буџета, разних програма подстицаја за самозапошљавање, грантове,  и повољног привредног амбијента створио услове за долазак нових инвеститора.

"Захваљујући таквим мерама, Крагујевац је град који се у овом тренутку економски најбрже развија", наглашава Небојша Здравковић, заменик градоначелника Крагујевца.

Очекује се да ће у Фијату и кооперантима те фабрике у наредном периоду до посла доћи још две хиљаде људи.

"И поред економске кризе, ФАС ради пуним капацитетом у три смене", наводи Здравковић. "Улагањем у капиталне инвестиције и капиталне пројекте, додаје, очекујемо долазак и нових делатности које нису везане само за ауто-индустрију."

У Крагујевцу је без посла више од 22.000 људи, а готову четвртину чине млађи од тридесет година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару