Читај ми!

Скејт парк у Панчеву

Панчево ће за месец дана добити први скејт парк, који ће бити највећи у Војводини. Парку на 2.200 квадратних метара највише ће се обрадовати екстремни спортисти, којих је у граду све више.

На 2.200 квадратних метара  у некада запуштеном парку Барутана завршава се изградња модерног скејт парка. Љубитељи екстремних спортова у Панчеву до сад су се сналазили како су знали и умели, а ускоро ће и у свом граду имати све услове да напредују.

Један од њих, Ђорђе Јасминовић каже да се последњих година број скејтера смањио, јер су се уморили од сталног тражења места за вежбање.

"Овај скејт терен много ће нам значити, јер сада ћемо моћи да организујемо и разне скејт и бајк школице. Сналазили смо се од сад на разне начине. Возили смо у насељима по степеницама и по различитим узвишењима. На тај начин и ризик од повреда је био већи. Ово ће бити прави кутак за нас", каже Јасминовић.

Панчево је некада било препознатљиво по најбољим скејтерима и бајкерима у Србији, али љубитељи екстермних спортова у другим градовима брже су напредовали, јер су имали где да вежбају.

Председник клуба екстремних спортова "Фри стајл" из Панчева Александар Трбовић каже да се нада да ће се сада ствари променити.

"Не тако давно били смо најјачи на бајк и скејт сцени у Србији, али због недостатка оваквих скејт паркова тај примат преузели су нам Суботичани и Новосађани. Сигуран сам да ћемо повратити стару славу, јер имаћемо сад и ми све услове за добар рад", каже Трбовић.

У скејт парку засађено је и око три стотине садница различитих дрвенастих биљака, а за љубитеље алпинизма биће постављен и зид за пењање. Све то је урађено захваљујући Јавно-комуналном предузећу "Зеленило" које је задужено за уређење овог простора.

"Биће ово највећи скјет парк у Војводини и задовољаваће све услове да се организују и Европска првенства у скејту. Неки од елемената се већ налазе у суседном АВИВ парку и они ће се овде преместити, а остатак ћемо купити. Било би добро када би нам и спонзори помогли да набавимо што више справа за наше екстремне спортисте", каже  директор ЈКП "Зеленило" у Панчеву Драган Катуца.

Јавно-комунално предузеће "Зеленило" планира да у наредном периоду пешачком пасарелом споји Скејт парк са суседном Народном баштом и да ово место претвори у најлепши део града.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару