Читај ми!

Тенисери из Кеније у Кикинди

Група младих тенисера из Кеније са својим тренерима борави ових дана у Кикинди. Домаћин им је Тениски клуб "Кикинда", са двадесетогодишњом традицијом.

Кикинђанин Кристијан Доре је већ десет година један од тренера Тениског клуба АС-Аcademy из Најробија. Захваљујући њему млади кенијски тенисери седам дана тренираће са кикиндским колегама, а две недеље у Новом Саду.

Кристијан Доре каже да су Кенијци израсли у квалитетне тенисере који могу да се повежу са нашим тенисерима да би осетили другу врсту тениса, другачије терене и начин рада.

"Договарамо се да наша деца путују у Најроби пошто је тамо увек лепо време, а да они долазе овамо на квалитетније тренинге. Задовољни су и сретни што су у земљи свог идола Новака Ђоковића", каже Доре.

Десетогодишњи Пранев Кантариа је одушевљен градом и тениским теренима.

"Кикинда је леп град са одличним теренима, који су много бољи од оних у Најробију. Очекујем да ћу овде у довољној мери савладати тениске вештине, јер ви у Србији сте најбољи", каже Пранев.

Ни тренер младих Кенијаца Румба Лараман није крио задовољство, наглашавајући да је квалитет тениса у Србији на највишем нивоу.

"Овде смо ради стицања неопходног искуства и да на најбољи начин од најбољих промовишемо тенис у нашој земљи", каже тренер Кенијаца.

Кикинђанка Ана Јолић, годинама у европском врху за свој узраст, обрадовала с доласку колега из Африке, напомињући да је за њу и њене колеге ово једно ново искуство, јер могу упоредити њихов и наш тенис.

"Ово је добра прилика да се упознамо, да на лето опет тренирамо заједно, јер жеља нам је да имамо више пријатеља из других земаља", каже Ана.

Тренер Кикинђана Владимир Јолић каже да гости имају могућност да учествују на турнирима у Србији, играју са нашом децом и да у том одмеравању снага виде где су у односу на  Србију.

Све у свему започета је једна лепа и корисна сарадња, која може прерасти у нешто више од игре.                                                  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару