Читај ми!

Муке мештана Кованлука

Свакогa дана, на путу ка царинској испостави у краљевачком приградском насељу Кованлук дневно пролази око 40 тешких камиона. Пешачке стазе нема, а ширина пута је недовољна за мимоилажење камиона. Тешко је, кажу, возачима, али и пешачима.

Изградња царинске испоставе у приградском насељу Кованлук код Краљева, требала је да реши проблеме мештана, међутим, под тежином шлепера асфалт пропада, а како нема пешачких стаза, када се мимоилазе камиони, пешаци, кажу, немају куда.

Вера Банковић која живи на најоштријој кривини на овом путу, каже да је недавно са камиона  отпао точак и оштетио јој ограду.

Радослав Ковачевић додаје, да се аути паркирају крај пута и када наиђу камиони нема места за безбедан пролазак пешака. Посебно је, каже, опасно за децу која на путу за школу туда пролазе.

Негодовање мештана је, кажу, оправдано, јер уместо бољитка за сада покушавају да спрече даље пропадање асфалта, који је, већ испуцао. Појавиле су се рупе, које, иако Предузеће за путеве окрпи, не издрже дуго под теретом камиона чија носивост вишеструко премашује дозвољено оптерећење пута.

"Ми смо уз помоћ локалних власти и самодоприноса, пре две године реновирали овај пут и због проласка шлепера тражимо најбоље решење за безбедност мештана, пре свега најмлађих, каже председник Месне заједнице Кованлук Милоица Васиљевић.

Он додаје да би изградња пешачке стазе, уз ревитализацију постојеће саобраћајнице, било  прихватљиво решење, као и да ако се изгради нова саобраћајница, неће дозволити да овај пут остане овакав како данас изгледа.

Из Дирекције за планирање најављују нови прилазни пут, а већ је расписана јавна набавка за израду пројектне документације за нову саобраћајницу која ће повезивати царинску испоставу са магистралним путем М 5.

Директор Дирекције за планирање и изградњу града Краљева Ненад Нерић каже да ће Дирекција предузети и све неопходне мере да се повећа ниво безбедности на путу којим се сада долази до царинске испоставе, пре свега изградњом пешачке стазе са једне стране пута.

С обзиром на то да из царинске испоставе најављују повећан промет камиона у наредном периоду, око 5.000 житеља овог насеља, нестрпљиво очекују што скорије решење. До тада, пешаци ће се склањати ван асфалта све, како кажу, ради личне безбедности.

Пут је пројектован за саобраћај моторних возила до шест тона носивости, а тежина само једног шлепера троструко премашује дозвољену носивост пута.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару