Читај ми!

Бесплатна школа гимнастике

Гимнастика одавно није у школама, a све је више деце у најранијем школском узрасту која имају деформитете кичме. Спорт, а посебно гимнастика од изузетне су важности за правилан раст и развој, али и касније спортске активности. У Основној школи "Светозар Марковић" у Краљеву, ради потпуно бесплатна школа гимнастике.

Око две стотине ђака од првог до четвртог разреда Основне школе "Светозар Марковић" у Краљеву, полазници су бесплатне школе гимнастике.

Раздрагани основци, спретни и жељни учења кроз игру, већ неколико месеци уче основе гимнастике. Са нестрпљењем ишчекују сваки тренинг, јер, како кажу, то је пре свега здраво, забавно, а неки, већ сада верују да ће постићи светске успехе.

За разлику од других спортова, за које родитељи морају да издвоје прилично новца, ова школа је потпуно бесплатна.

"Поред тога што је бесплатно, много је значајније што се организовањем оваквих активности базни спорт враћа у школе, где му је и место", каже Зоран Николић чија је ћерка једна од полазника школе гимнастике.

За само неколико месеци, савладали су најосновније, а за децу тог узраста то је, кажу, најважније.

"Од изузетног значаја је бављење гимнастиком, у готово свим аспектима. Пре свега за њихов правилан телесни развој, али и да на најбољи начин стекну моторику и основе спортског понашања", каже тренер Ненад Џамић.

Међу најмлађим основцима више од половине је изузетно талентовано, а даљим радом могу  бити успешни гимнастичари", додаје прослављени краљевачки  и  југословенски гимнастичар Милан Росица Кеса.

Он  каже да је од треће до девете године обавезна гимнастика да би се том активношћу створио  костур, формирале кости и обликовало телокод деце и да би могли после да се баве било којим спортом.

Осим ове, ускоро ће још две школе организовати бесплатне тренинге гимнастике за шта се  очекује и помоћ локалне самоуправе.

"Планови су да свака школа у Краљеву има наставу гимнастике и атлетике, а касније када се стекну услови и пливање", казе мр Милисав Кочовић, координатор за школски спорт Рашког округа.

Редовни тренинзи и упорност ових малишана и љубав према спорту основ су даље спортске  активности и сигуран пут којим се стиже до врхунских резултата.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару