Читај ми!

Европски послови у Инђији

Општина Инђија, у сарадњи са покрајинским фондом "Европски послови", организовала је вишедневне обуке за представнике јавних предузећа и установа чији је циљ да олакша приступ европским фондовима.

Током обуке коју је организовала Општина Инђија, представници јавних предузећа и установа имаће прилику да науче како се израђују пројекти којима се аплицира за одређена средства код различитих европских фондова.

Изградња канализационе или водоводне мреже само су примери инвестиција које се могу реализовати средствима из европских фондова. Међутим, до тих средстава треба доћи, а од пресудног значаја је израда пројекта који ће задовољити критеријуме фондова.

У протеклом периоду, у Војводини је, управо захваљујући добрим пројектима, прилив средстава из европских претприступних фондова био је значајан. И ту шансу треба искористити, истичу у локалној управи.

Добри пројекти су сигуран пут до средстава из европских финдова

Носиоци пројеката добијају 85 одсто укупног износа вредности одређеног пројекта као бесповратна средства, као грант, уз помоћ којег ће реализовати своје активности.

У данашњим условима таква, бесповратна, средства много значе, истакла је Мина
Радомиловић из Фонда "Европски послови" АП Војводина.

Своју шансу код европских фондова искористиће и општина Инђија, заједно са својим јавним предузећима и установама.

Већ је формиран пројектни тим како би се спремно дочекали позиви и конкурси различитих европских фондова који ће за ову и остале локалне самоуправе бити отворени од наредне године.

"Ми имамо одлична искуства са Европском унијом", каже Петар Филиповић, помоћник председника Општине Инђија. "Радили смо и прекограничне пројекте који су, као и остали пројекти које смо радили у протеклих неколико година, прихваћени и реализовани."

Први део обуке завршен је пре неколико дана, други је у току, након чега ће запослени у јавним предузећима бити спремни за писање пројеката.


 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи