Читај ми!

Конкорд 2012 на Берановцу

На нашој најбољој ауто-мото стази протеклог викенда отворен је национални шампионат у аутомобилизму. Трке је пратило више од пет хиљада гледалаца који су се после једногодишње паузе зажелели мириса бензина и узбуђења које тај спорт доноси.

Прва трка ове сезоне која се бодовала за Отворени национални шампионат Србије у ауто-тркама на кружним стазама. Трка "Награда Конкорд 2012", вожена је у суботу на Берановцу код Краљева.

Стартовали су најпре такмичари  класе 1 - њих двадесет седморо, који  су возили "југо 55", популарни "мали Н", донели су доста занимљивих преокрета и узбуђења.

Победник те трке био је Краљевчанин Бојан Милановић, члан краљевачког Рејсинг тима. Други је био Жељко Писарић, а трећи Ђорђе Милошевић.

У класи 2 "југо 55 хибрид", од 19 такмичара прва три места освојили су Крагујевчани Ненад  Мијаљевић, Дарко Живковић и Предраг Ламбаша.

Првог такмичарског дана, у трећој трци, возиле су се класе 3, 5, 7  и  8 (до 3.500 кубика). Најбољи у класи 3 био је Дејан Вукић који вози за Центар "Бобан", у класи 5 Дејан Петковић (Јагодина), у класи 7 Александар Тошић и у класи 8 Бранко Зиројевић (Клуб "Авала").

У недељу су вожене друге трке. Изузетно лепо време привукло је више од пет хиљада гледалаца који су се после једногодишње паузе зажелели мириса бензина и узбуђења које доноси аутомобилски спорт.

Победник класе 1 друге трке био је Петар Милорадовић из Тополе, Ђорђе Милошевић из Крагујевца је био други, а  трећи Бојан Милановић из Краљева.

У другој трци класе 2 најбољи је био, као и првог дана Ненад Мијаљевић који вози за Крагујевац.

У трећој трци, коју су као и првог дана, возили такмичари из преосталих класа најбољи су били Дејан Вукић, у класи 3, у класи 5 Слободан Николић (Балкан), у класи 7 Дарко Божиловић (Центар Бобан) и у класи 8 Драгољуб Арсић (ГАГА рејсинг).

Судећи по посетиоцима из целе Србије, Бераноац је и даље најбоља ауто-мото стаза у земљи. Трке на Берановцу возе се од 1973. године, стаза је дуга 5.250 метара, а најмања ширина стазе је 7 метара.

Организатор трка које су бодоване за Отворени национални шампионат Србије био је АСК Конкорд рејсинг тим из Београда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару