Читај ми!

Лесковачка роштиљијада у Чикагу

Лесковчани су тржиште за свој роштиљ пронашли и преко океана. Почетком септембра на Роштиљијади у Лесковцу буде неколико стотина хиљада људи, а прошле године први пут је одржана и у Чикагу.

Лесковачка роштиљијада је већ више од две деценије прави туристички бренд југа Србије. Захваљујући породици Јовановић, од прошле године, организује се и у Чикагу. То је била прва промоција лесковачког роштиља на америчким тржишту.

Бошко и Катица Јовановић у Америци су већ дванаест година, али без Србије, Лесковца и своје Копашнице, како кажу, не могу. Не долазе често, јер у Чикагу имају много обавеза и развијен породични посао али, када дођу, уживају у одмору у својој домовини.

Са синовима Ненадом и Драганом, Јовановићи су прошле године организовали прву роштиљијаду у Чикагу.

"Циљ нам је да роштиљијада у Чикагу постане традиционална манифестација као наша лесковачка". каже Бошко Јовановић. "Ове године организоваћемо је по други пут и позивам све заинтересоване људе у Лесковцу и Србији да нам се придруже."

Ненад Јовановић каже да ће ове године бити много више гостију него претходне и да ће доћи трубачи из Лесковца: "Ми већ увелико рекламирамо нашу роштиљијаду у медијима у Чикагу."

Подршку да роштиљијада у Чикагу буде права промоција Србије, Јовановићи су добили од лесковачке Привредне коморе.

"Имамо заинтересоване привреднике из целе Србије који су показали велико интересовање за учешће на овој манифестацији, јер на тај начин могу да промовишу своје производе на америчком тржишту, али пре свега на тржишту у Чикагу у којем живи скоро пола милиона Срба", каже председник Лесковачке коморе Горан Јовић.

Друга роштиљијада у Чикагу требала би да се одржи крајем августа. Наредне године Бошко Јовановић, ако добије праву подршку нашег конзулата града Лесковца и привредника, планира да ту манифестацију организује у централном делу вишемилионског града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару