Читај ми!

Почела настава у Арадцу

Oко 300 ђака основне школе "Братство" у Арадцу код Зрењанина, који су јуче бојкотовали наставу у знак протеста због напада на две девојчице, данас су у школским клупама.

Након јучерашње обуставе наставе и протеста родитеља због напада на две девојчице, ситуација у селу Арадац код Зрењанина је мирна. Настава у Основној школи "Братство" одржава се по уобичајеном распореду и сви ђаци су клупама.

Родитељи нападнутих девојчица рекли су да ово није усамљен случај и да су се многи родитељи и раније жалили да њихову децу малтретирају старији ученици, како су рекли, из ромске популације, али који о томе неће јавно да причају.

Представници Школске управе Зрењанин посетили су школу у Арадцу и, у разговору са родитељима и директором осудили чињеницу да се школа користи као инструмент за евентуално решавање таквих, како су рекли, немилих ситуација.

На иницијативу родитеља, одржан је и састанак савета Месне заједнице Арадац, а за помоћ су се обратили надлежним институцијама и Полицијској управи Зрењанин. Нико од представника ромске заједнице у селу није хтео да коментарише овај случај.

Истрага о овом инциденту је још траје, а локална самоуправа и омбудсман осудили су недавни напад на децу у том вишенационалном банатском селу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи