Читај ми!

Завршене противпожарне контроле

Инспектори Oдељења за ванредне ситуације у Крушевцу, завршили су акцију контроле примене мера за заштиту од пожара у угоститељским и јавним објектима у Расинском округу.

Након пожара који је 1. априла избио у дискотеци "Контраст" у Новом Саду, Министарство унутрашњих послова и Сектор за ванредне ситуације издали су налог о спровођењу акције ванредних инспекцијских прегледа угоститељских и других јавних објеката.

Инспектори Одељења за ванредне ситуације  у Крушевцу, окончали су акцију контроле примене мера заштите од пожара у Расинском округу.

Врата крушевачког кафеа "Карат" запечаћена су по налогу инспектора Одељења за ванредне ситуације ПУ Крушевац. То је једини од 274 контролисана објекта на подручју Расинског округа којем је изречена мера забране употребе до отклањања уоченог недостатка, док су у осам случајева поднети захтеви за покретање прекршајног поступка.

Шеф одсека за превентиву Сектора за ванредне ситуације ПУ Крушевац, Александар Лазаревић каже да се приликом инспекцијских прегледа посебно обраћа пажња на то да ли објекти имају употребне дозволе и све потребне папире за рад:

"Проверавамо проходност и ознаке путева евакуације, да ли су они израђени од лако запаљивог материјала, да ли постоји противпанично, нужно светло и најбитније, да ли су сви радници који раде у тим објектима прошли обуку из области заштите од пожара."

За разлику од крушевачког Хотела "Рубин" у којем су све мере споведене у складу са Законом, током ванредних контрола инспектори су по скраћеном поступку, за преко 200 објеката донели решења којима је наложена примена више од 1.000 мера заштите од пожара.

"Подсетио бих све власнике, односно закупце угоститељских објеката, да воде рачуна о томе да испоштују наложени рок за извршење мера заштите од пожара од 15 до 30 дана", рекаоје Александар Лазаревић.

Уколико и контролни прегледи покажу да уочени недостаци нису отклоњени следи прекршајна пријава или забрана употребе објекта.

Подсетимо да је за предузетнике запрећена казна приликом подношења прекршајне пријаве од 100.000 до 500.000, а за правна лица од 300.000 до милион динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи