Читај ми!

Школа за традиционалне игре

Висока школа струковних студија за образовање васпитача из Кикинде једина у Србији има акредитовани смер васпитача за традиционалне игре. Овај смер уписују, не само студенти из целе Србије, него из Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Висока школа у Кикинди, једина у земљи, школује васпитаче за традиционалне игре.

Милана Лукић из Босне и Херцеговине, која се десет година бави фолклором, као и Страхиња Нешовић из Краљева, који је завршио средњу балетску, кажу да је упис у кикиндску васпитачку школу, на смер за традиционалне игре, био једини природан избор.

"Због љубави према фолклору сам дошла у Кикинду да студирам нешто што волим и чиме желим да се бавим цео свој живот", каже Милана Лукић, студенткиња из БИХ.

Страхиња Нешовић, студент из Краљева каже да је задовољан, јер је, како каже, добио оно што је очекивао од школе.

Поред традиционалних игара, студенти у овој школи уче певање, свирање и теорију. Циљ је да се они оспособе, пре свега, за правилан рад са децом у културно-уметничким друштвима.

"Ако владају вештином свирања на традиционалним инструментом, вештином певања и васпитно-образовног рада, плус знање из традиционалне игре, то идеалан склоп да се бавите послом који волите и да учите некога шта је традиција", каже професор Гордана Рогановић.

Смер годишње може да упише 15 студената, а заинтересованост је велика.

"То је смер међународног карактера и који, када су године у питању, нема граница. Уписују га они од 18 година до 58 година", каже директорка ВШССОВ Кикинда Миланка Маљковић.

Висока школа за образовање васпитача у Кикинди има око 500 студената. Поред смера васпитач за традиционалне игре, овде се образују и медицинске сестре-васпитачи, васпитачи предшколске деце, а  студентима се нуди и програм специјалистичких студија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи