Читај ми!

Блокирана зграда Шумадијског округа

Радници Центра за стрна жита у Крагујевцу блокирали зграду Шумадијског управног округа, не дозвољавајући запосленима да уђу у просторије. Запослени пољопривредног института захтевају да се реши статус Центра чији је рачун у блокади већ две године.

Четрдесетак радника Института за стрна жита у Крагујевцу, који пети дан протестују у  просторијама Шумадијског управног округа, нису данас пустили запослене да уђу у зграду.

На тај корак су се, како кажу, одлучили због одбијања Министарства за просвету и науку да помогне у реорганизацији најстаријег пољопривредног институту на Балкану.

Иначе, због дуга од 10 милиона динара, рачун Института блокиран је већ две године.

Председник синдиката Института Благоје Ковачевић каже да до испуњења захтева неће пустати запослене у Шумадијском округу да уђу у зграду.

Запослени у Центру протестовали су и крајем прошле године када су им представници Министарства просвете и науке обећали да ће почети са решавањем статуса, али до данас, како тврди Ковачевић, нема резултата. Они су и у октобру 2009. године протестовали када су испред Центра организовали паљење диплома.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи