Читај ми!

Одблокирани путеви

Представници Министарства пољопривреде и ратари постигли споразум о исплати субвенција. Одблокирани сви путеви. Договорен комбиновани модел субвенционисања, рекао министар Душан Петровић.

19.00 - Уклоњена блокада на путу Зрењанин - Београд код села Стајићево.

17.04 - Уклоњена блокада на магистралном путу Крагујевац-Топола код села Церовац, јавља дописник РТС-а.

16.20 - Постигнут договор између представника министарства пољопривреде и ратара, јавља репортер РТС-а.

15.31 - Представници пољопривредника ушли у зграду Владе где треба да почну преговори о њиховим захтевима.

Делегација незадовољних земљорадника и представници Министарства пољопривреде постигли су у Влади Србије договор о начину исплате субвенција за 2012. годину. Након договора, сви путеви у Србији су одблокирани.

Министар пољопривреде и трговине Душан Петровић рекао је да је договорен комбиновани модел субвенционисања, а то значи да ће паорима бити исплаћивано 12.500 динара по хектару, уз одбијање износа добијеног на основу регресираног дизел горива и аванса за пролећну сетву.

Министар је рекао да ће новац бити исплаћен до краја септембра.

Душан Петровић је нагласио да ће бити вршена строга контрола да ли су засејане површине културама за које су добијене субвенције. "Остаје услов за остваривање субвенција, да се постигне референтан принос, зависно од округа", додао је Петровић.

Министар пољопривреде је навео да су новим начином субвенционисања остварена два циља - повећање приноса и продуктивности пољопривредне производње, као и повећање броја корисника субвенција са 82.000 на 250.000 газдинстава.

Члан Организационог одбора паора који су протестовали Мирослав Ивковић рекао је да су испуњена четири захтева пољопривредника и да се може очекивати деблокада и нормализација саобраћаја.

Представници паора и Министарства синоћ, после више од три сата преговора, нису успели да постигну договор о начину исплате субвенција, због чега су пољопривредници поново блокирали поједине путеве.

Због протеста били су блокирани путеви Крагујевац - Младеновац, Нови Сад - Србобран, Нови Сад - Бачки Маглић и Суботица - Палић. Остали путеви у Војводини раније су одблокирани.

Ратари су, у занак упозорења, од 11 до 12 часова, држали у блокади саобраћај на магистралном путу Зрењанин - Београд, после чега је 25 трактора паркирано поред пута.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи