Читај ми!

Зна ли неко како иду деца од понедељка у школу или да питам Брену

Да ли неко стварно зна како ће деца ићи од понедељка у школу? А хоће ли бити и који дан распуста? Кад ми раним јутром петком крене Вајбер удар питања, мени одмах на ум падне Лепа Брена из њене, али и моје младости. С првим звуком Вајбера, кажем ево их опет и запевушим, онако за себе да не кварим, за сваки случај, некима слух.

Ако нисте члан библиотеке, што је за већину мало вероватно, онда сигурно јесте Вајбер групе, једне најмање. Ех, што волим свакодневну, а посебно петком, расправу на Вајберу. А јел зна неко како деца иду од понедељка у школу? Ја сам чула…, рекли су на телевизији…, причале су неке мајке јуче у продавници да ће… Хоће ли ове мале да пребаце на онлајн? Хоће све, и њих… Ма не може и њих, шта ћемо онда с њима код куће? А посао… Ма одакле ми паре за још један комп? А где сте то чули, ја нисам ништа чула, хајде јавите чим неко сазна!

Све се питам, а где ће то неко да сазна?

За телефон знам да ће после таквог ранојутарњег Вајбер удара да ми багује и то ћу још да прегурам, али ако ја забагујем неће бити никако добро. Зато посежем за леком за душу и сиве ћелије. Ма ништа ту ја не примењујем овај нови програм "Родитељи и медијска писменост". Немам ја кад да се тим бавим, а имам и лакши начин.

Мало, мало па ми на ум падне Лепа Брена из њене али и моје младости и с првим звуком Вајбера, кажем ево их опет и запевушим, онако за себе да не кварим, за сваки случај, некима слух.

Ученици, мученици, љубим вам сој,
директори, професори, нисте мој број,
дај Боже здравља и радости, и који динар у младости.

Може се Брени да пева шта хоће, ма само нека пева, има слободних места испред ове листе за "нисте мој број". А и ти ретро хитови сад би јој донели и који динар више.

Певај другарице Лепа Брено, само певај, песма нас је одржала. Колико памтим те године, песма се одржала а ми се растурисмо жешће. Али, дајмо себи другу шансу.

Најважније од свега је сада дај нам Боже свима здравља, само здравља. Сад тај који динар је, ако је што сигурно, бар како ствари стоје, више загарантован у старости. 

Е сад, кад ниси баш ни у цвету младости а ни у старости снађи се за динарчић, програм не може баш увек све да препозна ни кад си онлајн. Нема савршене технологије.

Него, је л’ зна неко стварно како ће деца од понедељка ићи у школу?

Уобичајен јутарњи призор испред школе, не знаш хоће ли аутомобили или ђаци на наставу. Угурам и ја свог, тешком килажом ранца наоружаног ђака у трку освајања главног улаза међу неколико стотина такмичара.

Сада у колима, у жустрој вожњи ка новинарско-чиновничком послу могу колико ми воља да пустим глас, прозори су затворени, ма кога брига.

Ученици, мученици, љубим вам сој,
директори, професори, нисте мој број,
дај Боже здравља и радости, и који динар у младости.

Признајем, додам ја ту још по нешто. Ма нек ме само Бог чује – Дај, боже, здравља и радости, ако баш хоће може и још понешто да дâ. Никад се не зна, и моћ ума може чуда да направи.

Мислим на оно "Родитељи и медијска писменост" шта ће то мени, кад сам у медијима одмах ћу да сазнам баш то, како ће ђаци од понедељка у школу.

Ко зна, можда ми дадну још и да објавим, али сумњам, испречиће се ту неки разлог, вероватно сукоб интереса. По природи стања и друштвеној обавези у великој сам вези са школством. Петак одмиче и није да баш нема неких вести.

Помно пратимо ситуацију, размотрићемо све аспекте ширења епидемије у целом школству и у складу с тим донећемо одговарајуће одлуке. Када?

Припремам се за вечерњи Вајбер удар незадовољних учесника када ће да се размотри оно – Када? И тако из недеље у недељу, очекивања родитеља од новог понедељка у групи су различита, нека и немогућа. А зашто, немам појма.

Не бих да се петљам с много слободно изражених и брањених Вајбер ставова, ионако неће схватити да је од колевке па до гроба најлепше онлајн ђачко доба!

Шта би данас рекао Душко Радовић не можемо знати, али остаје оно што је за живота изрекао: "Децо, можете мислити какав је живот када је од колевке па до гроба најлепше ђачко доба".

Ма знате шта, једва чекам ту Нову годину, распуст почео, а оно ми све некако фино онлајн. Не треба ми ни даљински уопште, дође ми исто, другарица Лепа Брена на којем хоћеш каналу. Први део, други, трећи, ма колико треба још… Кад дођеш у најбоље године све те боли и заболе те уво за све.

Стварно, је л’ зна неко можда како ће ђаци од понедељка у школу?

Хеј учитељу, хоће да може другарица Лепа Брена за целу школу?

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво