Проходни путеви, од данас затворени систем наплате путарине код Суботице

Проходност путева у Србији је добра, међутим саобраћај успорава снег који провејава у појединим крајевима и у нижим пределима, а има га и у вишим планинским пределима централне и западне Србије, на подручју Копаоника, Сјенице, Златибора, Ниша и Ћуприје, саопштио је АМСС.

На возаче се апелује да опрезније возе јер у јутарњим сатима и током ноћи, када су температуре ниже, долази до стварања поледице.

Разлог за спорију вожњу су, поред мокрих коловоза и могућих ситнијих одрона на путевима кроз стенске усеке, свакако и бројне деонице на којима је због радова измењен саобраћај.

Данас ће на деоници Београд-Суботица бити успостављен затворени систем наплате путарине.

Пуштање у рад затвореног система наплате путарине ће се званично обавити на чеоној наплатној станици "Суботица-југ" у 12 сати.

На наведеној деоници функционисаће две чеоне наплатне станице: "Стара Пазова" и "Суботица-југ", а на потезу од Сирига до Суботице почеће са радом пет новоизграђених бочних наплатних станица: "Змајево" (лева и десна страна ауто-пута), "Врбас" (лева и десна страна ауто-пута), "Фекетић" (лева и десна страна ауто-пута), "Бачка Топола" (лева и десна страна ауто-пута), "Жедник" (лева и десна страна ауто-пута).

Чеона наплатна станица "Сириг" истог дана престаје са радом. Нови режим, након гашења чеоне наплатне станице Сириг, подразумева каналисање саобраћаја у два канала за пролаз кроз постојећу наплатну станицу са леве и десне стране коловозне траке.

Према последњим информацијама ЈП "Путеви Србије" нема задржавања
на наплатним станицама.

Задржавања за теретна возила на излазу из Србије, на граничном прелазу "Батровци" су око два сата, а на прелазу "Келебија" око сат.

Позивајући се на податке Управе граничне полиције, АМСС наводи да на нашим граничним прелазима задржавања за путничка возила нису дужа од 20 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи