Опрез, поледица на путевима

На путевима у Србији постоји опасност од поледице због нижих јутарњих температура, па се возачи упозоравају да вожњу прилагоде условима на путу, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Према наводима АМСС-а, путеви у нижим пределима земље су проходни, док је у вишим деловима земље саобраћај и даље успорен због заосталог снега којег највише има у јужним, југоисточним и централним крајевима Србије.

АМСС саветује возачима да не претичу возила на подручју Банатског Карловца, Вршца и Великог Градишта где дува јак ветар, који повремено достиже и олујну јачину.

Спорија вожња саветује се код пролаза кроз камене усеке и клисуре где се врло често јављају изненадни одрони због наглог отапања снега и леда.

Сви прилази зимским туристичким центрима су проходни, а за оне који путују ка Копаонику саветује се прилаз са западне стране из правца Јошаничке бање где ветра нема, па је проходност сигурнија.

"Путеви Србије" су навели да се код Сјенице саобраћај одвија успорено због пуцања цеви и изливања воде на путу, а алтернативни путни правац је обилазница око града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи