Зимски услови, успорен саобраћај

Саобраћај је успорен због зимских услова вожње, највише снега је пало у јужним, источним, југоисточним и централним деловима Србије, док је понегде могуће и стварање мањих снежних наноса, саопштио је АМСС.

Према речима метеролога почиње период ледених дана, када ће се температуре кретати у интервалу између десетог и двадесетог подеока испод нуле.

И поред интезивних интервенција путара на посипању критичних деоница јак мраз и веома ниске температуре претварају сваку иоле влажну деоницу у лед или изражену поледицу на коју из АМСС посебно упозоравају возаче.

Због појачаног струјања хладног ваздуха и влажности коловоза најпре долази до формирања поледице на мостовима и надвожњацима, стога је потребно прилагодити вожњу и брзину условима на путу.

На пут треба кретати искључиво са комплетном зимском опремом, јер су честа проклизавања и препречавања возила посебно на успонима и превојима, која су уједно и узрок застоја и прекида у саобраћају.

Саобраћај је тренутно умереног интензитета, међутим како је сутра Божић нарочито у поподневним сатима очекујемо појачан саобраћај највише на излазу из већих градских средина, а то уједно може бити узрок нешто дужег задржавања и на наплатним рампама, као и на граничним прелазима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи