Празничне гужве на граничним прелазима

Празничне гужве на граничним прелазима. На Батровцима су вечерас са хрватске стране километарске колоне аутобуса и аутомобила. На улаз у земљу чека се шест до седам сати, а на излазу из земље око пола сата.

И на прелазу Шид возила су у колони која је дуга неколико километара. На граничном прелазу Хоргош на улазу у Србију чека се око сат и по, а километарска колона је дуга и на излазу из Мађарске.

Возачима се препоручују алтернативни прелази, јер се гужве очекују и ноћас и сутра.

Током претходних 24 сата границу је прешло око 6.500 возила, 130 аутобуса и 430 камиона, каже помоћник командира Драженко Томић.

Јован Маринко из Царинске поставе Хоргош наводи да је видно повећана наплата царине што значи да, како кажу, путници пријављују робу. 

На Келебији и Бачком Брегу су задржавања од око сат времена

На прелазима са Црном Гором, Македонијом и Бугарском саобраћај је појачан, али задржавања нису дужа од пола сата.

Радно време мањих граничних прелаза, као што су Бачки Виногради, Ђала, Бајмок и Хоргош II, отворени су од седам до 19 часова, док Бачки Брег ради 24 сата, а на њему тренутно нема дужих чекања, саопштио је АМСС.

И поред превентивног посипања свих критичних деоница од стране зимске службе, присутна је поледица, а због јаког мраза долази до опасности од губљења контроле над возилом, посебно уколико брзина није прилагођена.

Због оваквих временских услова апелује се на возаче да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи