Појачан саобраћај, задржавања на границама

У Србији је јутрос интензитет саобраћаја појачан при чему је најооптерећенији коридор 10 у смеру ка Бугарској и Македонији, а слично је и у супротном правцу ка Хрватској и Мађарској, па се због већег прилива возила стварају колоне и нешто дужа задржавања на појединим наплатним рампама и граничним прелазима.

Према подацима Управе граничне полиције, са задржавањима од два сата треба рачунати на прелазу Хоргош на излазу из Србије због чега се препоручује гранични прелаз Келебија или Бачки Брег, а од 07.00 до 19.00 отворени су и прелази Бајмок, Ђала, Бачки Виногради или Хоргош-II.

Од 60 до 90 минута чека се и на улазу у Србију на прелазу Батровци, док су на излазним терминалима задржавања око сат времена, колико се чека и на прелаз Градина са Бугарском.

Од 30 до 60 минута чека се и на прелазима са Црном Гором Македонијом и Босном и Херцеговином.

Време задржавања на граничним прелазима је релетаивно и врло често променљиво, посебно у туристичкој сезони у којој се налазимо, напомиње АМСС.

На наплатној рампи Бубањ Поток задржавања су око 10 минута, а на наплатној рампи Стара Пазова, Сириг и Дољевац, задржавања су између пет и десет минута, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Возачима се саветује више стрпљења и толеранције за воланом, посебно на деоницама где је због радова саобраћај успорен.

Што се тиче најава и актуелних измена у саобраћају, због радова на замени дилетације на вијадукту "Ражањ" на државном путу IА реда број 1 у смеру Ниш-Београд који почињу у уторка 9. августа и трају до 14. августа, за саобраћај ће бити затворена, од 9. до 12. августа возна саобраћајна трака, а од 12. до 14. августа лева (брза) саобраћајна трака.

Радови ће бити обезбеђени адекватном привременом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Од 07.00 сати у понедељак 15. августа до 07.00 21. августа на државном путу IА реда број 1 у смеру Београд - Ниш, између Појата и Ражња на вијадукту "Брачин" изводиће се радови на замени дилетације на објекту.

До 15. августа, у периоду од 07.00 до 17.00 часова, услед радова на појачаном одржавању, на снази је обустава саобраћаја на државном путу IIА реда број 174, Улице Карађорђева и Живојина Мишића у Косјерићу.

За време извођења радова саобраћај је преусмерен на друге градске улице, према постављеној адекватној привременој саобраћајној сигнализацији и опреми.

До понедељка 8. августа није предвиђено потпуно обустављање саобраћаја на аутопуту Е80, Ниш - Димитровград (Граница са Бугарском), деоница од Ћифлика до Станичења, магистрални пут IБ реда, број 43.

Уколико дође до потребе за обустављањем саобраћаја у наведеном периоду, благовремено ће бити издато обавештење.

Од 1. до 31. августа на снази је обустава саобраћаја на раскрсници државног пута IБ реда број 33 и државног пута IIА реда број 161, на површинској раскрсници "Салаковац" у месту Салаковац, због извођења радова на изградњи кружног тока, ради санације црне тачке.

Саобраћај се за време извођења радова преусмерава на локални пут у КО Салаковац.

Радови су обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом и биће завршени у предвиђеном року, уколико временски услови то дозволе.

Због оштећеног моста од 25. јула обустављен је саобраћај на државном путу IIА реда број 143, деоница Причевић-Пецка.

Саобраћај се преусмерава на локалне саобраћајнице овог подручја.

Обустављен је и саобраћај због радова на санацији клизишта на државном путу IIБ реда број 342, деоница Уб - Попучке - Иверак, а алтернативни пут је Уб - Словац - Ваљево, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи