Читај ми!

Опрез у саобраћају, почиње школа!

Ауто-мото савез Србије апелује на возаче да возе опрезније због почетка нове школске године. Саобраћај је умерен. Задржавања на граничним прелазима око 30 минута.

Многи малишани први пут ће постати самостални учесници у саобраћају, па АМСС апелује на возаче да возе спорије и буду крајње пажљиви и стрпљиви у зонама школа, како би најмлађи учесници у саобраћају безбедно стигли до свог одредишта.

АМСС подсећа да је неопходно да се деца узраста до три године превозе у специјалним дечјим седиштима, прилагођена узрасту детета, монтирана и причвршћена у возилу по произвођачким упутствима.

Иако је то по закону о безбедности у саобраћају обавезно, многи родитељи то избегавају, не размишљајући да тако директно угрожавају безбедност деце у саобраћају.

Према подацима Управе граничне полиције, тренутна задржавања путничких возила, како на улазу, тако и на излазу из Србије, су око 30 минута.

Ван градских средина саобраћај је умереног интензитета на важнијим и фреквентнијим путним правцима.

После подне и у вечерњим часовима, према прогнози метеоролога, могући су киша и локални пљускови, па се возачима саветује да брзину возила прилагоде условима на путу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи