Читај ми!

Осморо ухапшених због ратног злочина

Због сумње да су починили ратни злочин над Србима и Хрватима, на подручју Хаџића ухапшено осморо људи. Ухапшени се терете за ратне злочине у логорима у Тарчину и Пазарићу.

По налогу Тужилаштва БиХ данас је на подручју Хаџића ухапшено осам особа које се терете за ратне злочине почињене над Србима и Хрватима, а претресено је седам локација.

Ухапшени су Мустафа Ђелиловић (56), Фадил Човић (58), Мирсад Шабић (57), Незир Казић (51), Бећир Хујић (54), Халид Човић (58), Шериф Мешановић (54) и Нермин Калембер (42).

Осморица ухапшених су под истрагом и сумњиче се да су починили ратне злочине против цивилног становништва и ратних заробљеника, јавио је "Sarajevo-x.com".

Нермин Калембер се сумњичи за кривична дела ратни злочин против цивилног становништва и ратни злочин против заробљеника.

Сви ухапшени терете за ратне злочине почињење над особама српске и хрватске националности, које су биле у "противправном затвореништву у логору "Силос" у Тарчину, те у објектима за заточење у просторијама Основне школе "9. мај" у Пазарићу, као и у логору у магацинима касарне Крупа".

У тим објектима је велики број цивила и ратних заробљеника био противправно затворен. Они су били изложени нечовечном поступању, мучењу, намерном наношењу снажног физичког или душевног бола или патње, наношењу великих патњи и повреда телесног интегритета или здравља, одузимању права на праведно суђење и присиљавању на принудни рад.

Као последица наведених радњи више особа је и смртно страдало, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Упоредо са лишавањем слободе, по налогу Тужилаштва БиХ и на основу наредбе Суда БиХ, извршени су и претреси на седам локација, са циљем проналажења документације и доказних материјала везаних за овај случај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару