Читај ми!

Вејавица у Бугарској

Ледени талас захватио исток Бугарске. Један дрвосеча преминуо од последица смрзавања, а два воза и на десетине возила блокирано због нападалог снега. Без струје 81 насељено место.

Снежне падавине и пало дрвеће од олујног ветра и даље отежавају кретање у источном делу Бугарске. Хладноћа је узела и прву жртву - једног дрвосечу, који је заједно са групом од 15 својих сународника Рома кренуо у прикупљање дрва у свиленградском селу Лисову.

У групи је било седморо деце, од којих једна беба, али они су, захваљујући граничној полицији у Свиленграду, спасени на граници са Турском. У спасавању су коришћени и булдожери, као и друга механизација.

Сви старопланински пролази су затворени, два воза и на десетине возила су блокирана, а 81 насељено место остало је без електричне енергије.

У близини станице Радунци, у општини Маглиж, блокирана су два путничка воза. У блокади су била и два бугарска аутобуса са ученицима, као и шест румунских аутобуса са туристима.

Румуни су били блокирани у близини Великог Трнова, у области Предела где је висина снежног покривача достигла 60 сантиметара. Полиција је саопштила да је од раних јутрањих сати формирана велика колона шлепера у близини села Балван, у Великотрновској области.

Између 50 и 60 возила блокирано је и у Ришком превоју.

Изузетно је тешка ситуација и на подручју општине Габрово, где је снег падао целу ноћ и у граду достигао висину од 35 сантиметара.

Ситуација у Варни је, такође тешка, а саобраћај у граду је потпуно блокиран, због локви од падавина и палог дрвећа. У градској болници одложене су хируршке интервенције, због поплављених просторија.

Пристаништа у Варни и Бургасу и даље су затворена, а на подручју Бургаске области обустављен је саобраћај према прелазу Жихово, на граници са Турском због чишћења пута од палог дрвећа.

Синоптичари за предвиђају да ће падавине и јак ветар на подручју источне Бугарске бити настављене, са тенденцијом смањења до краја дана.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару