Читај ми!

Јосиповић: Потребно стати на лопту

Усвајање закона о ништавности правних аката бивше СФРЈ, ЈНА и Србије, којима су за догађаје у претходном рату, оптужени или осуђени хрватски држављани, може негативно да утиче на односе у региону, оценио председник Хрватске Иво Јосиповић.

Председник Хрватске Иво Јосиповић изјавио је синоћ да би усвајање закона о ништавности правних аката бивше СФРЈ, ЈНА и Србије, којима су за догађаје у претходном рату, оптужени или осуђени хрватски држављани, могло да нанесе штету односима у региону.

"Владин предлог закона о ништавности аката могао би нанети штету односима у региону", рекао је Јосиповић у разговору за Хрватску телевизију оценивши да је "потребно стати на лопту и сачувати досадашњи механизам који се показао успешним у случајевима вуковарске докторке Весне Босанац и вуковарског ветерана Тихомира Пурде".

Јоспиповић је напоменуо да је за оптужнице из Београда сазнао из медија. "Штета је да ни ја ни премијерка Јадранка Косор за оптужнице нисмо знали онај дан кад су стигле. То је врхунско правно, али и политичко питање", констатовао је хрватски председник..

Говорећи о предстојећим изборима, Јосиповић је рекао да је Хрватска парламентарна демократија и да не мисли да треба ширити овлашћења председника, али да сматра да би председник требало да има већу могућност отварања расправе "о стварима које шкрипе у циљу бољег функционисања система за добробит грађана".

Нагласио је, такође, да ће, по питању избора остати неутралан и да се неће ставити на страну ни једне странке, али и додао да има своје вредности и политику коју заступа.

"Ја сам добио изборе на залагању на праведности и променама у друштву и заговараћу те вредности. Онај ко се препознаје - добро, онај ко се не препознаје - опет добро", нагласио је Јосиповић.

Он није желео да коментарише ток предизборне кампање, али је додао да сви политичари нису исти и да страначка припадност није критеријум за одређивање ко је какав политичар.

"Ја и премијерка радимо исти посао и нису потребни одређени самити у разговору између два брда. Постоје питања о којима различито мислимо, али таква је политика", рекао је Јосиповић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару