Читај ми!

Амфилохије: Црногорска власт прогони СПЦ

Спречавајући СПЦ да подиже храмове, али и фаворизујући канонски непризнату Црногорску православну цркву, власт у Подгорици врши прогон СПЦ и њених свештеника, каже митрополит Амфилохије.

Митрополит СПЦ црногорско-приморски Амфилохије оптужио је власт у Црној Гори за прогон те цркве и њених свештеника, поручивши да "они који су ратовали против Бога никада нису добро прошли".

"Ако наставе да гоне и прогоне цркву, да руше храмове и да спречавају да се храмови подижу, мало ће им бити једна полицијска академија", рекао је Амфилохије током обиласка темеља будуће цркве Свете Петке у Даниловграду.

Митрополит је критиковао црногорску власт што спречава подизање храмова и што фаворизује канонски непризнату Црногорску православну цркву.

"Има неко коме није мила црква и то је његово право, али није његово право да спречава подизање светиња. Гоњење цркве је и то што црногорска влада ових дана доноси одлуку да се Митрополији одузме црква на Ћипуру, да се оскрнави и прогласи за маузолеј, али и форсирање, из политичких и идеолошких разлога, секте која се појавила", истакао је Амфилохије.

Према његовим речима, канонски непризната Црногорска православна црква добија највише средстава од државне власти, што за циљ има, како каже, да се разори православна црква која у Црној Гори вековима постоји.

Амфилохије је навео да се у Црној Гори гоне свештеници и прогони митрополит црногорско-приморски, док они који су Црну Гору довели на просјачки штап и уништили стотине предузећа не одговарају.

"Али, свештеници и митрополит су криви јер, забога, угрожавају Црну Гору и њено достојанство", додао је Амфилохије.

Према његовим речима, у храмовима се људи васпитавају да не лажу, да не краду, да не убијају, да живе од труда руку својих, а не да отимају и разарају.

"Кад се умањи та проповед, онда је природно да ће се умножавати криминал и да треба да се граде полицијске академије. Само ако се убија морал у народу и прогони црква, онда ће мало бити једна полицијска академија за Црну Гору", нагласио је митрополит Амфилохије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару