Читај ми!

Невреме у Европи

Након вишенедељних паклених врућина, снажно невреме захватило је Италију, а затим се преместило ка Хрватској и БиХ. У Италији су страдале четири особе, а саобраћај је потпуно поремећен. У Хрватској су, на подручју Истре, нека места остала без струје.

Снажно невреме које је захватио Италију током викенда преместило се ка Хрватској и Босни и Херцеговини. У Италији су, током викенда, страдале четири особе.

Два планинара пронађена су мртва пошто их је захватило клизиште, један седамдесетдвогодишњи немачки туриста погинуо је после пада у провалију, а једног четрдесетогодишњег Италијана из Милана усмртио је гром, пренела је агенција АФП.

Аеродром у Палерму на острву Сицилија био затворен око 40 минута пошто је торнадо захватио авион типа "Фалкон 2000" на писти и бацио га на возила полиције и хитне помоћи.

Олуја је, такође, однела трајект "Супрема" из сидришта у луци Палермо, због чега је мали брод потонуо, пре него што је ударио у оближњи енглески разарач "Монмоут", мада га није оштетио.

Две станице метроа у Риму биле су затворене пошто су биле поплављене, а четири друге станице отворене су око поднева, пошто су затворене током јутарњег шпица.

АФП наводи да је на северу Италије пао снег и да је блокирано пет планинских превоја.

После неколико дана невероватно високих температура за ово доба године, временски услови су се променили у суботу на северу земље и постепено су се премештали јужније током јучерашњег дана, док нису захватли целу Италију.

У центру Бањалуке невреме праћено јаким ветровима чупало је стабла.

Након вишенедељне паклене врућине у Хрватској, посебно на подручју западне Истре, од прошле ноћи бесни олујно невреме које обара стабла и електричне стубове због чега су нека места остајала без струје.

Јак ветар и обилна киша отежавали су саобраћај, а догодило се и неколико саобраћајних незгода.

Највише проблема с кишом имали су становници Умага и Пореча. У недељу увече у Поречу се због јаког ветра насукала једрилица с двоје Италијана који нису повређени. Поречани су остали без сигнала за телефон.

Места Марчане, Водњана и Бује су два сата били без електричне енергије, становници Бујштине су струју добили тек јутрос, јавили су хрватски медији.

Одрони камења и земље представљали су опасност на истарским путевима, посебно код петље Лупоглав, локалном путу код села Кресини, недалеко од Жмиња и у Пломину.

Невреме у Ровињу, како се наводи, није направило већу материјалну штету, осим што су се у мору нашла два "мобилна тоалета".

Велика киша пада у Ријеци, где је поплављено више подрума, а на острву Рабу у свега неколико минута је пало више од 100 литара воде по квадратном метру, што је било довољно да поплави стари град Раб.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару