Читај ми!

Забрањена продаја Шарићеве имовине

Црногорска Управа за имовину одлучила да забрани отуђење привремно одузете имовине од Дарка Шарића и Сафета Калића. Вредност одузетих некретнина и покретне имовине оптужених за прање новца потеклог од трговине дрогом знаће се почетком септембра.

Управа за имовину Црне Горе ставила је забрану отуђења на привремено одузету имовину Дарка Шарића и Сафета Калића и у току је процена њене вредности.

Калић и Шарић осумњичени су за кривично дело прања новца, за који се у оптужници наводи да је потекао од трговине наркотицима.

Обојица се налазе у бекству, а за њима су расписане потернице Интерпола.

Црногорски судови донели су раније решења о привременом одузимању имовина породица Калић и Шарић.

Помоћник директора црногорске Управе за имовину Блажо Шарановић рекао је да је у току процена вредност привремено одузете имовине Калића и Шарића, а тај посао би требало да се заврши до 1. септембра.

Управа је у складу са законом ставила забрану отуђења на одузете непокретности, а у току је процена њене вредности. Колико вреде некретнине, аутомобили, механизација, бензинске пумпе, али и дискотеке и хотели знаћемо око 1. септембра, навео је Шарановић.

Шарановић је, како преносе подгорички медији, рекао да се још увек тражи модел управљања одузетим фирмама породица Калић и Шарић.

Према његовим речима, Закон о привремено и трајно одузетој имовини из 2009. могао би се показати непотпуним.

Тај закон не подразумева одузимање фирми и његов предмет није управљање предузећима, већ одузетом имовином тих фирми. Ипак, предузеће се не гаси и оно даље остварује профит из којег се обезбеђују плате запослених, навео је Шарановић.

Шарановић је указао да је у фирмама Калића и Шарића тренутно запослено више стотина људи, додајући да њихова судбина још није позната, али да ће се о њиховом интересу повести рачуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару