Читај ми!

Паравиња: Немам везе са смрћу новинарке

Нисам умешан у убиство новинарке Даде Вујасиновић, рекао Драган Паравиња истражним органима у Жупанијском суду у Шибенику. Он се само двапут срео са Вујасиновићевом преко свог рођака, каже адвокат Паравиње Бранко Бајица.

Адвокат Драгана Паравиње Бранко Бајица каже да је он, приликом испитивања у Жупанијском суду у Шибенику, одрекао било какву умешаност у случај убиства београдске новинарке Даде Вујасиновић 1994. године.

Бајица је додао да је његов клијент одмах рекао да ни на који начин није учествовао у смрти и у организовању било чега што има везе са Дадом Вујасиновић.

"Говорио је о својим сусретима с њом који су се десили отприлике годину или две пре њене смрти, а садржај његове изјаве полицајци су узели као оперативне информације", напоменуо је Бајица.

"На питање ко је убио новинарку није дао одговор, рекавши да не зна ко је то конкретно именом и преизменом учинио", истакао је Бајица.

Паравињин адвокат је додао да се његов клијент само два пута срео с њом, и то посредством свог рођака.

"Рекао је да његов рођак није био повезан с њеном смрћу, али је смртно страдао брзо након новинарке, па Паравиња мисли да је и он убијен", објаснио је Бајица, који сматра да ће "на питање јесу ли те две смрти повезане евентуално моћи да одговоре институције Србије".

Бајица каже да Паравиња није помињао ниједно име из српског подземља, нити да ли ће информације са испитивања помоћи полицији Србије у расветљавању случаја Вујасиновић.

Испитивању, за који је добијено одобрење БиХ која га је након досуђене првостепене осуде за силовање и изручила Хрватској, присуствовали су водећи људи МУП-а Хрватске и националног штаба за потрагу за Антонијом Билић, као и руководиоци шибенске полиције, али није било представника српске полиције.

Паравиња се налази у шибенском затвору због истраге о смрти 17-годишње Дрнишанке Антоније Билић.

Портпаролка Министарства правде БиХ Марина Бакић рекла је раније да је то министарство одобрило Хрватској да испита Паравињу у вези са убиством београдске новинарке Радиславе-Даде Вујасиновић, 1994. године.

Бакићева је објаснила да би Паравиња, пошто је привремено изручен Хрватској због истраге о нестанку Антоније Билић, имао могућност да се жали уколико би био испитиван због неког другог случаја.

"Због тога је било неопходно да се од нас затражи одобрење да буде испитан и по другим предметима, што смо ми наравно и учинили", рекла је Бакићева.

Према писању медија, Паравиња је тврдио да је упућен у околности смрти новинарке недељника Дуга, чија смрт до дана данашњег није разјашњена.

Дада Вујасиновић је пронађена мртва у свом стану у Београду у априлу 1994. године и тадашња истрага је закључена уз констатацију да је извршила самоубиство.

Најновије истражне радње у вези са убиством Даде Вујасиновић започете су у априлу.

Директори српске и хрватске полиције Милорад Вељовић и Оливер Грбић договорили су 8. августа у Ријеци оснивање заједничког истражног тима који ће наставити прикупљање информација у вези са убиством Даде Вујасиновић.

Том приликом, Вељовић и Грбић најавили су да ће затражити да се саслуша Паравиња, који се налази у истражном затвору Жупанијског суда у Шибенику.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару