Отказ за хрватског сниматеља због мајице

Натпис, "Не треба ми секс, влада ме ј... сваки дан", на мајици сниматеља хрватског РТЛ-а , који се појавио на седници Владе Хрватске, наљутио је премијерку Јадранку Косор.

Сниматељ телевизијске екипе хрватског РТЛ-а, који је на јучерашњој седници Владе наљутио премијера Јадранку Косор носећи мајицу са вулгарним натписом, добио је отказ.

Натпис на мајици отпуштеног сниматеља Ивана Цвирна, "I don't need sex, the Government fucks me every day" (или у преводу - Не треба ми секс, влада ме ј... сваки дан) први је видео министар здравства Дарко Милиновић, а након тога је позван службени фотограф Владе који је Цвирна и усликао.

Руководсрво РТЛ-а је одржало састанак и донело одлуку да отпусти сниматеља Цвирна и да прекине сарадњу са компанијом "Студиом Бленда", која је у власништву Ивана Цвирна.

"Због кршења професионалног кодекса и наношења штете угледу РТЛ Телевизије, прекида се сарадња са фирмом "Студио Бленда". РТЛ Телевизија изражава жаљење због наведеног догађаја током седнице Владе", наводи РТЛ.

"Жалимо и ограђујемо се од наведенога догађаја. РТЛ Телевизија не подржава непрофесионално понашање својих сарадника и запослених", изјавио је Иван Ловречек, главни уредник Информативног програма РТЛ Телевизије.

Као разлог отказа, руководсрво РТЛ-а је навело да је сниматељ прекршио уговор у којем се обавезао да неће нарушавати углед компаније. Телевизијска кућа је саопштила да понашање  сниматеља Цвирна не треба доводити у везу са слободом медија.

Влада: Врло увредљив текст

Косорова је на седници Владе протестовала и рекла "да се такве ствари неће толерисати", а свој протест је упутила и преко државне новинске агенције Хина.

У јучерашњем саопштењу хрватске премијерке наводи се да је у Банским дворима замолила новинаре и сниматеље који прате рад Владе "да припазе да својом одећом и написима с којом долазе на седнице не вређају Владу и њене чланове" јер жели да заштити њихово достојанство.

Повод је био "врло увредљив текст за све чланове Владе" који је на својој мајици имао сниматељ Цвирн.

"Немам намеру да угрожавам слободу медија, али вређање чланова Владе на седници Владе није слобода медија. То се може и мора оквалификовати другачије, а ја то више нећу допустити", додала је премијерка.

Нападнути сниматељ Цвирн, након бурне реакције премијерке Косор, правдао се да му је то била једина чиста мајица, коју је купио на уличном штанду у Сједињеним Америчким Државама.

Цвирн није хтео да, за хрватске медије, додатно коментарише овај догађај, као ни прекид сарадње РТЛ-а и његовог студија. Иван Цвирн и његов колега из Студија Бленда неколико година сарађују са РТЛ-ом.

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи