Томпсон "за дом спреман", полиција истражује

Полиција истражује да ли је на концерту Марка Перковића Томпсона у Биограду било говора мржње. Томпсон одржао говор у којем се обрачунао са противницима његових наступа и хрватског председника Месића назвао издајником. Истрага покренута после бројних пријава грађана.

Хрватска полиција ће истражити да ли је на концерту Марка Перковића Томпсона у Биограду било кршења закона и испољавања говора мржње.

"Полиција истражује је ли на концерту Марка Перковића Томпсона у Биограду било говора мржње. Тренутно се цео случај испитује, а по завршетку истраге јавност ће бити правовремено обавештена", потврдила је портпаролка задарске полиције Сандра Пољак Јуринчић за сајт индекс.хр.

Биоградска полиција је првобитно саопштила да на Томпсоновом концерту у суботу није забележено да је било говора мржње, као ни то да је вређан хрватски председник Стјепан Месић.

Међутим, истрага полиције ће, ипак, бити спроведена после бројних позива грађана, преносе хрватски медији.

Група грађана се организовала преко странице новинара Дениса Латина на сајту Фејсбук, на којој су објавили телефонски број полиције, и позвали грађане да пријаве Томпсона због ширења мржње и вређања председника Хрватске.

У задарској полицији истичу да истрагу не спроводе по пријави грађана, који су протеклих дана завали полицију у Биограду, већ да су реаговали одмах пошто је случај доспео у медије.

Томпсон је одлучио да се на концерту у Биограду обрачуна са свим противницима његових наступа и иконографије која их прати. Праћен скандирањем обожавалаца, Перковић је одржао говор у којем је председника Месића назвао издајником.

"Певаћемо 'Чавоглаве', али не као до сада, него као 1991, са повицима 'За дом спремни!', колико год то некоме сметало. Нећу више ћутати, доста је! За дом смо спремни, иако издајници то не би хтели. За дом!", викао је Томпсон, праћен бојним поклицима публике, која му је одговарала са: "У бој, у бој, за народ свој!", преноси индеx.хр.

Управо у Чавоглавама, 5. августа, на Дан домовинске захвалности и 14. годишњицу акције "Олуја", Томпсон ће одржати свој следећи концерт.

"Нису антифашисти створили ову државу, нећу ћутати! Највећи издајници у Хрватској су Месић и (посланик Истарске демократске партије Дамир) Кајин. Ми знамо о чему певамо, а политичари су обични издајници", поручио је Томпсон.

Свој говор Перковић је завршио поздравивши са позорнице хрватске генерале Мирка Норца и Анту Готовину, оптужене за ратне злочине над српским цивилима током рата у Хрватској.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи