Евакуисани туристи са острва Закинтос

Обалска стража евакуисала око 70 туриста, који су се на плажи на западу острва Закинтос нашли окружени шумским пожаром. У Грчкој током јучерашњег дана избило више од 50 шумских пожара. Сви туристи из Србије на Закинтосу потпуно безбедни, рекао за РТС Јовица Чекић, шеф конзуларног тима амбасаде Србије у Грчкој. Пожар је угашен током ноћи.

Грчка обалска стража евакуисала је синоћ око 70 грчких и страних туриста, који су се нашли окружени шумским поражом на плажи, на западу острва Закинтос.

Ватрогасна служба упутила је у то подручје 25 ватрогасаца и девет возила, уз подршку три авиона и једног хеликоптера. Пожар је угашен током ноћи.

"Сви туристи из Србије потпуно безбедни, и нема повређених", рекао за РТС Јовица Чекић, шеф конзуларног тима амбасаде Србије у Грчкој.

"Пожар се догодио на плажи Дафни, од које су туристи удаљени најмање десет километара", додао је Чекић.

Грчка Служба цивилне заштите прогласила је четврти степен опасности од пожара, на скали од пет, у више области, углавном на острвима у Јонском мору, због јаког северног ветра, после два дана велике врућине.

У Грчкој је током јучерашњег дана избило више од 50 шумских пожара.

На хиљаде хектара шуме изгорело је протеклих дана у Шпанији, Француској, Грчкој и Италији. Ситуацију поред високих температура отежавају јаки ветрови.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи