Експлозија у Шибенику

Испред зграде Шибенско-книнске жупаније експлодирао аутомобил. Троје људи повређено. Хитну истрагу о догађају затражила хрватска премијерка Косор. Полиција негира да је испод аутомобила била подметнута бомба.

Троје људи, међу којима и двоје аустријских туриста, повређено је данас у експлозији аутомобила на риви у Шибенику, саопштила је полиција.

Полиција која је обавила увиђај на обали Фрање Туђмана, месту где се десила експлозија, саопштила је да је један Шибенчанин тешко повређен, али му живот није у опасности, док је двоје Аустријанаца који су били на својој усидредној једрилици лакше повређено.

Аутомобилом "алфа ромео" управљао је један од редара предузећа "Шибеник Секурити", 34-годишњи Ђани Ерцег.

Возило се запалило и експлодирао пред зградом у којој је седиште Шибенско-книнске жупаније, а коју обезбеђује управо то предузеће. Ерцег у експлозији није повређен, па је после експлозије наставио да вози аутомобил, паркирао га педесетак метара даље и у шоку напустио возило из кога се изливало уље и отпадали делови.

У експлозији је оштећен и аутомобил једног од жупанијских функционера, као и мотоцикл једног запосленог у органима жупаније. Очевици су изјавили да је из аутомобила цурело гориво које се запалило, због чега је аутомобил експлодирао.

Полицијским увиђајем установљено је да је до експлозије дошло испод доњег дела возила, али је негирано да се ради о ручној бомби М75.

Истрага је усмерена према особама које раде са Ерцегом, па је, према изјави из шибенске полицијске управе, током дана обављено 115 информативних разговора с лицима која би могле имати информације о експлозији, а узете су и снимке камера које се сада прегледавају.

Хитну истрагу од МУП-а и других органа затражила је и премијерка Јадранка Косор.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи