Туча Хрвата и Бошњака у Стоцу

У великој тучи младића хрватске и бошњачке националности у центру Стоца у Босни и Хецеговини више повређених. До инцидента је дошло у недељу ујутру, када је малолетни Бошњак ударио Хрвата испред дискотеке што је изазвало сукоб две етничке групе.

У центру Стоца током викенда дошло је до масовне туче хрватских и бошњачких младића, при чему је било и повређених.

Како пише "Вечерњи лист" инцидент се догодио у недељу рано ујутру, испред дискотеке "Амадеус" где је малолетни Бошњак шаком ударио младића хрватске националности, што је изазвало отворени сукоб две групе.

Лист преноси да је овај угоститељски објекат потпуно демолиран, јер су у тучи летеле столице, флаше, чаше и други инвентар, а било је и потезања ножева и металних шипки.

Један од хрватских младића који је учествовао у тучи и том приликом повређен, рекао је да је малолетни Бошњак ушао у дискотеку и позвао њиховог колегу напоље "да му нешто каже", што овај у почетку није хтео да учини, а када је ипак пристао, Бошњак га је ударио шаком.

"Настао је метеж и већи сукоб у којем су Бошњаци били у већини, па смо једва и извукли живу главу'', рекао је за "Вечерњи лист" овај младић, који је са још неколико повређених помоћ потражио у Дому здравља.

У обрачуну није било теже повређених, а брзом интервенцијом полицајаца у Стоцу спречено је ширење сукоба у друге делове града.

У Полицијску станицу у Чапљини након инцидента приведено је више младића који су испитани, те након задржавања пуштени кућама.

Против учесника овог инцидента биће поднесена пријава надлежним институцијама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи