Војни пензионери обесправљени у ФБиХ

Војним пензионерима из Републике Српске још нису враћена 228 војна стана на подручју Федерације БиХ, изјавио је председник тог удружења у РС Милорад Кутлешић. Војни станови које су користили Бошњаци и Хрвати уредно враћени.

Председник Удружења војних пензионера у Републици Српској Милорад Кутлешић изјавио је да војним пензионерима из РС још нису враћена 228 војна стана на подручју Федерације БиХ .

"Чланови Удружења, који су из република бивше Југославије дошли у РС,  и данас су подстанари, док су сви војни станови на простору РС, које су користили Бошњаци и Хрвати уредно враћени", истакао је Кутлешић у Бањалуци, где је обележена петнаестогодишњица формирања Удружења војних пензионера у РС.

Кутлешић је подсетио да је Удружење војних пензионера у РС у више наврата, али без икаквих резултата, тражило помоћ на решавању враћања војних станова у ФБиХ од представника власти РС, Савета министара БиХ и високог представника у БиХ.

Рекао је да је Удружење раније предлагало Савету министара БиХ да се војни станови враћају у РС и Федерацији БиХ на бази реципроцитета, али да за такав предлог није било довољно слуха на државном нивоу.

"Удружење војних пензионера у РС сагледаће даље потезе које ће предузети у вези решавања овог проблема", каже Кутлешић.

Полагањем венаца погинулим борцима отаџбинског рата на гробљу "Свети Пантелија", те борцима НОР-а на споменику "Жртава фашизма", у Бањалуци је обележена петнаестогодишњица формирања Удружења војних пензионера у РС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи