Албанија се нада "белом шенгену" 2010.

Кашњење и неиспуњавање стандарда, посебно у вези са биометријским пасошима, разлог што Албанија није стављена на белу шенген листу, изјавио албански премијер Сали Бериша. Ипак, нада се да ће и Албанији визе бити укинуте следеће године.

Премијер Сали Бериша је изјавио да Албанија "објективно није испунила услове" за либерализацију визног режима са Европском унијом.

Коментаришући укидање европских виза за Македонију, Црну Гору и Србију, како јавља Макфакс, Бериша је рекао да Албанија "касни са остваривањем неких стандарда, нарочито са биометријским пасошима, али и других услова".

Бериша је подвукао да ће главни приоритет његове нове владе бити потпуна интеграција у ЕУ, а изразио је наду да ће европске визе бити укинуте и за Албанију током идуће године.

У вези са исходом парламентарних избора од 28. јуна и у очекивању коначних резултата, Бериша је рекао да је сада "јасна структура" нове владе у којој ће бити његова Демократска странка и Покрет за социјалистичку интеграцију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи